søndag 31. august 2014

1.UK til Tareskogens Rogg, og billetten til Norsk Derby er i boks!


De hjerteligste gratulasjoner til Nina Rossen og Ketil Arntsen som i dag har fått 1. UK på Tareskogens Rogg. Prøven var i Tydalen og det var NISK som arrangerte. To flotte fuglearbeider, og et meget godt søk gav han billetten. Fører for dagen: Nina Rossen.
Rogg er bare 13 måneder gammel og har i høst tre premier på tre starter, imponerende!! Vi som oppdrettere er både stolte og ydmyke. Lykke til i Derby'n :-)


Dyktig og pen :-)


torsdag 28. august 2014

Tareskogens Argo, en jakthund.


Refferat fra Jostein og Argo sin første jakttur. Videreformidlet gjennom hans gode hustru Laila:
”Argo tok først stand inni et alvorlig tett furukratt. Jostein ba om reis og første orrhanen kom, gutten satt og Jostein bomma. Ny stand etter noen meter samme skjedde med ny fugl. Ny stand igjen på enda en i samme tetta, reiste og satte seg og trur du ikke kallen bomma igjen!  Da hadde Jostein tatt han med ut av tetta og da tok det heller ikke så lang tid før det var ny stand. Denne gangen traff gubben! Jippi!, men fuglen var ikke dau, Argo ble sendt ut på apport og kom inn med levende fugl, men ville ikke så gjerne åpne munnen da men..., så det må vi trene mere på. MEN gutten er så flink på alt det andre, RIO er et herlig ord !!. Fikk oppdatering i kveld derfra i kveld den lød som følger: Null fugl og jeg har virkelig trua.  He he så vi får tro magen på far fester seg i morgen så vi får noen flere bra meldinger fra de svenske skoger. 
Han far må nok ikke bomme så fælt, jeg sa det før han dro når du skal skyte for Argo må du skyte for Kongen og fedrelandet og treffe første gangen. Slik gikk det nå ikke men dem fikk nå med seg en orrhane til slutt. Får tro lysten på fugl nå begynner å vokse seg større enn lysten på lemen”
Vi takker fruen for den levende oppdateringen, og ønsker Argo og Jostein fortsatt "skitt jakt" :-)





tirsdag 26. august 2014

Tareskogens Rogg og Myra er nå jaktpremierte!

Det er med stor glede vi kan formidle at Rogg og Myra har blitt jaktpremierte.
He deltok begge på Holtsjøprøven som foregår i Singsås, Sør-Trøndelag. Lørdag ble det 2,UK til Rogg og 3. UK til Myra. Mye fugl i terrenget som ga en del minus til Rogg, pluss at han er litt ungdommelig. Men to komplette gode fuglearbeider står det stor respekt av. Fører: Ketil Arntsen.
96 minutter slipptid resulterte til slutt en 3.UK til Myra. Fører: Jeanette Årsund.
De overnattet alle på hytta til Nina og Ketil, og lørdag kveld dro også jeg (Lindis) oppover til vakre Budalen for litt feiring, og for å se de i fjellet. De var på søndag satt opp  på samme parti, så det passet så fint å bli med de da.
Søndagen var en vakker dag, men det startet med null rype frem til vi skulle ta en liten matpause.
Etter pausen fikk Rogg stand oppe i en li. Fører og dommer gikk opp til hunden og en flokk ryper letter bak Rogg. Det var dumt tenkte jeg. Men gutten hadde stand på ryper foran seg han. Reis skudd, og komplett ro. (se bilder under) Vakkert :-) Men noe opphengt i makker og minus på fugl gjorde til at han "bare" fikk 3.UK. Fører Ketil Arntsen.
Myra fikk masse skryt av dommer, da hun gikk bare bedre og bedre. Men kom dessverre ikke i fugl.
Takker Jeanette, Øyvind, Nina og Ketil for et trivelig samvær, og gratulerer såååå mye til alle seks :-)